lørdag den 26. juli 2014

En målrettet indsats har gjort stor forskel, men indsatsen må fortsætte

Af Lars Thaysen, næstformand

“De frygtede sygdomme hiv/aids, malaria og tuberkulose er alle på retur efter en målrettet indsats mod dem”. Sådan stod der på TV2 News i dag.

Og det er sådan set rigtigt nok. På verdensplan faldt antallet af nysmittede med 44% mellem 2001 og 2012. Samtidig få flere og flere hiv-smittede adgang til den livsreddende medicin, og man mener at ca. 6,6 millioner liv er blevet reddet siden 1995.

De gode resultater indtil nu er skabt gennem en målrettet indsats, men hvis ikke verdenssamfundet vil tabe de gode resultater, er det nødvendigt at fortsætte den indsats.

Den netop afsluttede Verdenskonference om AIDS i Melbourne havde “Stepping up the pace” som tema, for netop at gøre opmærksom på, at den målrettede indsats skal øges i de kommende år – på den måde har vi muligheden for at nå UNAIDS’ mål om at stoppe aids inden 2030.

Konferencen i Melbourne sluttede med holdningen om, at ingen må lades i stikken i kampen mod hiv og aids. UNAIDS har netop udgivet GAP Report, der foreslår hvordan verden sammen kan gøre afstanden mellem dem, der har adgang til et godt liv med hiv, og dem, der stadig ikke har samme adgang, mindre.


En målrettet indsats frem til i dag har givet verdenssamfundet muligheden for at reducere antallet af nysmittede, antallet af døde og stigmatiseringen voldsomt i de kommende år. Men den fælles målrettede indsats skal øges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar