onsdag den 16. juli 2014

Science in the cityAf Helle Andersen, formand

I dagene 23.-25. juni var en række frivillige ud og lave kampagnearbejde for Hiv-Danmark.
Sammen med vores søsterorganisation Noaks Ark fra Malmø fik vi stillet to ladcykler med anhængere til rådighed. De var flot pyntet med diverse slogans og overskriften på kampagnen var ”Think about protection”. I en Hiv-Danmark optik handler dette slogan også om at huske, at velbehandlethed beskytter mod smitte. Den første dag mødtes hele holdet i Carslbergbyen til samlet fotografering, før Tommy og to af hans gode venner var rundt i byen med cykelvognen på forskellige pladser. Det kom der mange sjove episoder ud af bl.a. på Strøget hvor de delte materiale, gratis kondomer, kaffe og hjemmelavede småkager ud. De havde også en fotograf med og der blev flittigt opdateret på twitter. Dagen efter var det Helle, Jacob og Carsten fra bestyrelsen som tog på tur. Først på besøg hos Forchhammersvej som er et behandlings- og værested for stofbrugere, så ud til Rigshospitalet, hvor cykelvognen var med helt op på ambulatoriet, derefter ud til Positivgruppen og afslutning på Strøget igen, hvor mange var glade for både de gratis kondomer og kaffe og småkager. Der kom gang i mange gode snakke både med lokale og turister om hiv og livet som hiv-smittet. Det var fint at bruge sig selv som eksempel for det skabte en helt særlig kontakt og vi fik mange gode spørgsmål. Medicinalfirmaet Jannssen var sponsor på projektet. Om aftenen havde de inviteret hele holdet til middag på Kafe Knud, hvor vi fik lejlighed til at lære hinanden bedre at kende og dele erfaringer fra hiv-arbejdet på begge sider af Øresund.

Onsdag var det Annette fra Kafe Knud som afsluttede kampagnen med en rundtur i homomiljøet på de lokale barer i indre by, sammen med holdet fra Malmø. Annette havde også selv bagt alle de lækre småkager som blev delt ud i løbet af dagene.

Det var en anderledes kampagne og vi havde mange sjove og spændende oplevelser på turene. Samtidig blev netværket over Øresund styrket og vi fik kontakt til den Belgiske Hiv-forening, hvor holdet fra Jannssen kommer fra. Noaks Ark kommer herover til Priden, ligesom vi vil deltage i kommende arrangementer i Malmø. Endelig fik vi så også lov at beholde både cykelvogn og anhænger, så vi nu har et supergodt kampagneredskab til kommende arrangementer, bl.a. Priden og Orienteringsaftenerne. Det er også planen at cykelvognen fremover skal fungere som Kafe Knuds mobile kaffevogn, når vi skal rundt i miljøet og gøre opmærksom på Hiv-Danmark

Se billeder fra kampagnen her på twitter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar