tirsdag den 22. juli 2014

Verdenskonference om Hiv/Aids

Af Lars Thaysen, næstformand

Søndag den 20. juli 2014 åbnede den 20. Internationale Konference om Hiv og Aids i Melbourne, hvor ca. 12.000 af verdens førende hiv-forskere, politikere og aktivister deltager.

Fra Danmark deltager Bent Hansen, rådgivningschef i Aids-Fondet og sekretariatsleder i Hiv-Danmark.

Bent sender daglige rapporteringer hjem, og her på bloggen kan du læse et sammendrag.

Åbningen af konferencen var præget og påvirket af den tragiske nedskydning af et Malaysia Airlines fly over Ukraine, hvor seks konferencedeltagere blev dræbt. Ved åbningen er det tradition at mindes de mange, som er døde under hiv-epidemien, men ved dette års åbning blev også de dræbte fra Malaysia Airlines mindet.

Under konferencen er en lang række oplæg, workshops og events. Bent vil løbende skrive hjem om det han deltager i. Bla. vil Bent deltage i emner som: Hiv-kuren - strategi og udfordringer, hiv-forebyggelse gennem PrEP, behandling som forebyggelse, frivillig mandlig omskæring, co-infektioner, diskriminerende lovgivninger og de økonomiske konsekvenser af hiv-forebyggelsen i verden.

Følg med her på bloggen.

Vi opfordrer alle til at underskrive Melbourne Deklarationen om at alle skal ha' adgang til hiv-medicin, og at ingen hiv-smittede skal stigmatiseres eller kriminaliseres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar