søndag den 31. august 2014

Copenhagen Pride 2014

Af Lars Thaysen, næstformand

Lørdag den 30. august 2014 var der Pride i København!

21.000 feststemte mennesker gik med i paraden fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen, og endnu flere var ude i gaderne og så optoget.

Igen i år var Hiv-Danmark med! Sammen med Positivgruppen og Annette fra Kafe Knud gik vi som nummer fire i paraden! 

Sidste år gik vi gennem gaderne under overskriften "Mere sex til hiv-smittede..... velbehandlet hiv smitter ikke", men i år ville vi reklamere for vores nye mobilsite "Kys Livet". På Kys Livet kan du finde information om hvordan det er at leve med hiv i 2014. Der er tekst om emner som "hiv-testen er positiv", "krop og psyke", "behandlingsstart", og meget mere. Og en flok modige hiv-positive medvirker i nogle korte interviews om de samme emner.

Kys Livet henvender sig som udgangspunkt til hiv-positive, men kan i høj grad også bruges af andre, der bare gerne vil vide mere om hvordan det er at leve med hiv i 2014. Derfor stod der på vores banner "Bliv klogere på hiv - Kys livet nu". 

Os, der gik med i optoget havde en fest. Tilskuerne var begejstrede, venlige og havde masser af ros til os. Vi var ikke så mange i år, men håber at endnu flere vil være med næste år. 

Priden handler om stolthed. Nogle af os gik med fordi vi er stolte over, at vi lever gode liv med hiv, og at vi tør vise det overfor alle andre! andre gik med for at vise, at de støtter os, og at de er stolte over hvordan vi lever med hiv!

Tak til jer der gik med - sammen nedbryder vi fordommene!

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar