fredag den 8. august 2014

Hiv-Forum 2014 begynder

Af Lars Thaysen, næstformand

I dag, og resten af weekenden mødes 66 hiv-smittede til årets Hiv-forum på Saxild Strand. Interessen for Hiv-forum var i år rekord stor, og vi glæder os alle til en fantastisk weekend med spændende workshop, snakke med andre hiv-smittede om livet med hiv, og en masse social hygge.

Traditionen tro blev weekenden åbnet med lægens bord. I år med Peter Leutscher fra Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus, der opdaterede deltagerne om bla. vaccinationer, sundhedstjek, hiv i Afrika og den mentale sundhed.

Det var slående at Peter Leutscher gav udtryk for, at vi hiv-smittedes mentale sundhed er et af de områder ambulatorierne bør fokusere ekstra på. Mange lever med hiv som en hemmelighed, og det kan være en stor belastning følelsesmæssigt at skjule så vigtig en del i sit liv. Det handler om livskvalitet - der skal ikke kun være fokus på  CD4-tal og virusmængde, men også hvordan den hiv-smittede har det både fysisk og følelsesmæssigt. Og her må bivirkninger ved medicinen ikke glemmes - mange kronikere vænner sig til mindre bivirkninger, men igen skal der lyttes til patienterne og spørges ind til hvordan de virkelig har det. Selv mindre bivirkninger kan ændre livskvaliteten, og måske kan en ændring i kombinationen af medicinen ændre dette og forbedre livskvaliteten hos patienten væsentligt.

Mange andre emner, såsom stoccrin og dens bivirkninger, behandling af hepatitis C, sentestere og hiv i Afrika kom Peter Leutscher også ind på. Det var tydeligt for alle deltagere, at Peter Leutscher brænder for sit fagområde, og begejstringen for hans måde at formidle sin viden på var stor.

Den første aften sluttede af med en fantastisk middag, quiz og masser af social hygge på Saxild Strands terrasse og ved lejrbålet. Alle glæder sig til de spændende workshops og endnu mere fællesskab lørdag og søndag!

Dette er mit 3. Hiv-Forum, og endnu en gang må jeg konstatere hvor stor en fornøjelse det er at møde hiv-smittede - nogle af dem har jeg mødt før, mens andre møder jeg for første gang. Vi er alle meget forskellige, men når vi mødes her er vi en del af et fællesskab - et fællesskab hvor vi forstår hinanden, kan hjælpe og støtte hinanden, kan lære af hinanden, og har det sjovt og hyggeligt sammen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar