onsdag den 22. juli 2015

Definitioner

Af Bent Hansen, sekretariatschef

Også på denne konference fyger det gennem luften med mange forskellige udtryk og betegnelser, som ikke altid bliver brugt ud fra en fælles forståelse af, hvad de dækker. Her kommer nogle af de vigtigste:

Hiv-kur
En hiv-kur betyder, at hiv er fjernet fra kroppen. Den pågældende er helbredt for hiv-infektionen og er ikke længere hiv-smittet. Helbredelse forudsætter nødvendigvis ikke, at al hiv-materiale (DNA og RNA) er fjernet fra organismen, men dette materiale er dødt og helt uskadeligt.

Funktionel kur
Funktionel hiv-kur betyder, at det er lykkedes at styrke den hiv-smittedes immunforsvar så meget, at behandling med hiv-medicin ikke længere er påkrævet, men at immunforsvaret selv kan klare at holde hiv-infektionen i skak.

Hiv-reservoir
Hiv-reservoir er hiv-depot(er), der etableres løbende, og de første meget hurtigt efter smitten har fundet sted. Hiv ligger i en slags 'dvale' i disse depoter, men kan vækkes til live igen og påbegynde produktionen af hiv, selv i en situation, hvor vi troede, at hiv var fjernet. Det var præcis situationen i forbindelse med de to 'Boston-patienter' og ikke mindst med 'The Mississippi Child', som jeg har skrevet om ved en tidligere lejlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar