lørdag den 18. juli 2015

Konferencen – et overblik

Af Bent Hansen, sekretariaschef

Hiv/Aids-konferencen i Vancouver bliver arrangeret af IAS (International Aids Society) i samarbejde med lokale repræsentanter fra University of British Columbia, Division of Aids.

De enkelte konferencedage begynder med fælles foredrag for alle mellem kl. 8.15 og 10.30. Derefter deles konferencen op i fire parallelle spor:

Track A: Basic Science
Track B: Clinical Science
Track C: Prevention Science
Track D: Implementation Science

Foredragene/oplægene i de fire spor kører sideløbende i faste moduler:

kl. 11.00-12.30
kl. 13.00-14.00
kl. 14.30-16.00
kl. 16.30-18.00

Som deltagere i en sådan konference er det derfor nødvendigt hele tiden at prioritere, hvilket spor man vil deltage i i de enkelte forløb dagen igennem. Nogle gange bliver man ret hurtigt klar over, at man har valgt forkert. Så er det bare om at skynde sig over på det spor, man havde valgt som anden prioritet på det pågældende tidspunkt. Andre gange er det helt umuligt at vælge, så kan det klares ved, at man efterfølgende ser de foredrag, som man i første omgang er gået glip af. Langt de fleste foredrag og oplæg optages på video og lægges derefter på IAS' hjemmeside. Derfor er det fak-
tisk teknisk muligt at følge konferencen blot ved at sidde derhjemme i sofaen med sin pc'er på skødet. Hvorfor så bruge så mange resourcer og timer på at flyve i 16 timer til den anden side af jorden for at deltage i en konference, som man kan se på nettet? Det skal man, fordi der sker så meget andet på en sådan konference, som ikke lige fremgår af det officielle program. Spontane indfald og al den inspiration deltagerne giver hinanden.
Diskussioner og debatter i pauserne med gamle og nye venner. Nye internationale kontakter knyttes. Synspunkter og ideer deles. Alt sammen noget man ikke får med, hvis man vælger'sofamodellen'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar